dimarts, 4 de febrer del 2014

A una escola qualsevol de Comarques


És alta, porta ulleres i el cabell curt sense tenyir. Deu anar per la franja dels seixanta o potser més i tot. Treballa a l’escola. És la més rabiüda de totes. Fa  més de trenta anys que hi treballa sense formació. Mai ha volgut ni formar-se ni millorar professionalment. No estima els nens. Per ella és un modus vivendi, sense la més mínima vocació. Un contrast  brutal entre el personal titulat que adora la seva feina i omple els alumnes d’estima, respecte i coneixement.
 
A la “monitora vella” els nens la temen. Els té atemoritzats, aterrats.  Ha ridiculitzat a alumnes de 4 anyets davant la classe per  fer-se pipí, n’ha castigats a d’altres obligant-los a acabar-se aquell plat de verdura quan estaven  mig malalts, ha estripat de males maneres el full d’aquell nen que havia escrit unes precioses lletres  segons ella “massa grans” . No li agrada la feina que ha fet tota la vida. No estima els nens. Està amargada i ho fa pagar als més indefensos, als més febles que sovint encara no saben veure les injusticies.
 
Porta més de 30 anys a la mateixa escola. Perque ho permetem si tothom al llarg dels anys ha vist que la seva contribució a l’escola  feia més mal que bé?
Va escollir una feina equivocada. No li agrada la feina i no estima els nens i el que volem els pares és que els nostres nens siguin estimats.

9 comentaris:

Sílvia ha dit...

Que trist! Crec que dinosaures com aquesta senyora n'hi ha masses encara corrent per les escoles (i altres llocs). No entenc com es poden permetre aquestes actituds, l'antiguitat no hauria de ser un motiu de pes per aguantar...

Anna ha dit...

Doncs sí que ho sento... El que no entenc és com no l'han feta fora! L'escola no deu ser pública perquè llavors hauria de ser funcionària i per ser funcionària ha de ser titulada, no?
De totes maneres, ja saps que això dels títols no és cap garantia!

Teresa ha dit...

No, no és funcionaria. L'escola sí que és pública, peró és una d'aquelles coses rares... la seva nòmina la paga l'ampa com a suport a infantil!

Garbí24 ha dit...

al llarg dels estudis dels meus nens també amb ensopegat amb alguna perla d'aquestes....caldria que algú supervises millor qui guarda els nostres nens i amb les ganes que ho fa

Garbí24 ha dit...

al llarg dels estudis dels nostres nens també hem trobat alguna perla d'aquestes, crec que algú hauria de vigilar seriosament qui cuida dels nostres nens i amb les ganes que ho fa

Cristina ha dit...

que m'hi posin a mi que estré encantada!!!!

Anònim ha dit...

Precisament si a la senyora la paga l´AMPA això s´ha de dir amb bones maneres, però s´ha de comentar. Crec que a Educació infantil és l´etapa on hi ha més coordinació entre mestres.
Imma C.

Anònim ha dit...

Tere!!! Conec aquesta senyora!!!!! La descrius molt bé!!! Un horror!! Les meves filles també l'han tingut!! Amb la quantitat de bons mestres que estan a l'atur!!! En parlem un dia!!!

Teresa ha dit...

Hola Anònim! No sé qui ets... i tant en podem parlar quan vulguis, però identifica't, please!