dimecres, 28 de setembre del 2016

Humans tipus II

Però quina merda és aquesta? poso al cercador “cotxes per  a dones” i em surten cotxes normals i corrents només que més petits i compactes… brrrr.
Els cotxes per  a dones haurien de tenir coses pràctiques i ser extremadament segurs ja que la majoria de vegades som les dones que portem els fills amunt i avall.
Unes  fundes per a la tapisseria FÀCILMENT  extraïbles i rentables a casa  i  així poder deixar que els nens mengin a dins i ho empastifin tot sense patir pel putu cotxe.
Un iso-fix incorporat que no calgui un curs d'enginyeria per a instal·lar les cadiretes dels nens cada vegada ( això també ho podrien dur els cotxes per  a homes es clar!)
Llum a tot arreu per a buscar sota els seients on punyeta ha tirat el xumet el petit diable.
Un caixó reservat per  a deixar el bolso i el bitlleter a prop de la conductora i que no caigui tot l'arsenal que hi duem a dins a la primera curva.
Mini nevera i mirallets de retoc a tots els seients.
Alta capacitat d'emmagatzematge  al maleter, amb molta seguretat i estabilitat per a que no caiguin les bosses del super.
Un collons de forat al reposacaps que no et faci conduir amb el cap endavant (estil ànec)  quan portes el cabell recollit amb una cua de cavall o una pinça, sense que el pentinat et quedi com un cagarro al cap .
Que el maleter s'obri sol quan dus cinquanta coses a les mans i només tens un dit per prémer un botonet de la clau.
Un cotxe per a dones, ecològic, econòmic, pràctic i sostenible.
De fet, aquest cotxe ja va ser dissenyat per Volvo fa uns deu anys on dones enginyeres hi van prendre part. Una noia sueca que conec va ser una d'elles. Moltes de les comoditats i els avenços que van proposar es van aplicar gradualment en cotxes « normals » que ara ho tenen incorporat de manera estàndard com l'assistent d'aparcament, seients que s'enretiren automàticament quan el cotxe s’atura per a poder sortir més còmodament etc… però el prototip per  a dones no va tirar endavant i es quedar mort en la cartera de projectes.
Per altra banda les proves de seguretat dels automòbils es fan amb dummies que tenen forma masculina i no de dona, (ja no diguem de dona embarassada!!) per tant no sabem tampoc quina afectació tindrien els tests que es fessin amb maniquins amb cos femení ni si caldria altres mesures especifiques de seguretat o ergonòmiques en cotxes per a dones.
Però com tot en aquesta societat, la norma i allò estàndard sol ser masculí, i es fa segons les seves regles.

El problema més greu és que la tecnologia no está feta i pensada per a les dones. Està feta i pensada pels homes  pero ens fan creure  que és per  tothom.

M'he inspirat amb aquesta bloguera sueca que m'ha fet rumiar tot això.


4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

tenir a tothom content costa molt, si de veritat es fabriqués un cotxe així serien molts i moltes que ho tatxarien també de masclisme.
El que si trobo és que en comprar-lo s'hauri de poder escollir en un ample ventall de coses perquè cadascú se'l fes a mida tant si és dona com home, doncs tots no tenim els mateixos gustos ni necessitats per un vehicle.

Anònim ha dit...

Llavors els cotxes pels homes haurien de ser poc pràctics, insegurs, fundes fixes i no rentables, sense llum interior, sense cap compartiment, sense miralls, sense maleter, contaminant, car, poc pràctic e insostenible. Prenc nota. Es que homes i dones som tant diferents! Sort que algú ha pensat en nosaltres

Teresa ha dit...

Totes aquestes coses Pons és evident que ja s'han anat incorporant a molts vehicles però bàsicament el que miren els homes quan es compren un cotxe és l'estètica, la seguretat, el consum i l'espai (Si, si, així en abstracte). Per a molts el cotxe és una exteriorització d'algunes mancances que tenen física o emocionalment, ja se sap "Caballo grande, ande o no ande", i dubto molt de que es fixin en si tenen o no miralls, si tenen lloc per deixar els paquets de la compra sense que caiguin a terra (com a molt un maleter mooolt gran per maletes de viatge), i si no tenen familia encara, tot i que en vulguin tenir més endavant, tampoc pensaran que en un futur podran necessitar espai per al cotxet de criatures o en com lligaran el maxi-cosi al darrera, i molt menys en que tinguin fundes extraïbles de tapisseria per anar a la rentadora!!
La realitat és aquesta encara que em sàpiga molt greu que sigui així.a


Teresa ha dit...

És més, agefiré que els homes ja tenen garantida la seguretat, tot es proven amb dummies simuladors d'homes, i no dones.