dijous, 26 de febrer del 2015

L' Alimentació és la nova religió

Estem vivint l’explosió de la medecina alternativa  i els seus gurús.  Apareixen davant dels nostres nassos els nous dimonis en forma d’aliments coneguts: la llet de vaca, el blat, la carn vermella, el sucre, el café, el peix contaminat. El mal de la societat de l’abundància, dels qui tenim tant de tot que ja no sabem què fer amb el que tenim.  Ara hem d’ aprendre a creure que tota la riquesa que tenim no és la bona sino que hem de sel.leccionar-la encara més. Ahir escoltant l’entrevistat del programa de Jaume Barberà, per moments hi vaig caure, per moments el vaig creure, sentint-lo parlar amb la seva convicció amb les seves dades (aparentment contrastades) amb un control absolut  de la veritat pura.  Un domini de coneixement empiric i críptic per als no iniciats que sortia de les seves paraules.  L’autoconvenciment que m’estava enverinant amb el blat, la llet, el cafè i el sucre va durar una estona. Després es va esvair com totes les teories radicals que m’intenten imposar a base d’il.luminacions.
Xevi Verdaguer, ens saps molt  del que sigui que saps, però  jo em seguiré regint per una mena de coneixement que  usualment no es dona per vàlid , la meva intuició. Si fa tuf de voler vendre fum segurament és que hi ha fum.
Ai,  si la meva avia hagués sentit el que deia, ella que havia passat tanta gana durant  i després dela guerra! Em sembla que l’hauria empaitat amb una escombra.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

moderació, això sembla que funciona, menjar de tot, però poc de cada cosa.

Garbí24 ha dit...

la intuïció poques vegades ens falla, val més que li continuem fent cas

Anna ha dit...

Estic molt d'acord amb tu, Teresa! El millor és menjar el que notes que et senta bé i deixar el que et fa mal. Jo, per exemple, sóc incapaç de veure'm un got de llet però m'encanta el formatge! Ara, també és cert que en la nostra societat de consum ha entrat molta merda en l'alimentació que els nostres avis -abans de la guerra- no haurien menjat mai.

Cristina ha dit...

A mi em sembla que no només ven fum, ven por que encara fa més mal!!!
No vull dir que no tingui certa raó, segur que si. Però la seva proposta és només a l'abast d'unes quantes families adinerades.