divendres, 5 de juliol de 2013

Les coses amargants són de grans


Ara que fa calor i venen de gust les coses fresquetes us parlaré del bitter. El bitter és una beguda que tal com indica el seu nom és amargant. És un refresc que es pren abans de l'apat per obrit la gana. El seu color vermell brillant i intens fa que els nens tinguin una curiositat irresistible per saber què és però el seu sabor els allunya ràpidament del brevatge, les magarrufes dels nens quan el tasten no tenen preu. Tot i tenir un gust molt llaminer, tirant a dolç, és una beguda per adults. La fòrmula del bitter originariament estava preparada en farmàcies,  porta molts ingredients botànics entre ells plantes medicinals que feien d'aquesta beguda una recepta quasi secreta i particular segons les marques. Tradicionalment els bitters portaven quinina (com la tónica, que també s'administrava a les farmacies), genciana, pell de taronja, fulla de carxofa i algunes plantes i arrels més. La història del bitter va molt lligada a la història d'Amèrica, a les malalties infeccioses com la malaria i al remei extret de l'escorça de l'arbre de la quina o chinchona, la quinina.
M'agrada el bitter amb alcohol amb un parell de glaçons i una rodanxa de taronja. El que no m'agrada és que faci obrir la gana... només em falta això ai.