dimarts, 17 de gener del 2017

Saber-se vendre

M'he fixat en que hi ha una gran diferència entre com es presenten les coses aquí o en altres llocs, especialment els objectes que es venen per internet, he notat que hi ha una falta de cura brutal.

A altres països  quan es fan fotografies per a penjar a qualsevol lloc de la xarxa, la gent té una cura extrema del que haurà d'aparèixer a la imatge. El que importa és fer-ho bé per a captar l'interès del comprador potencial. Per exemple veus una web de propietats, vivendes a Suècia i les fotografies, potser no totes, denoten que se n'ha tingut cura,  es  a dir  que la casa estigui ordenada, que hi hagi el mínim d'objectes personals per a que el comprador pugui fer-se una idea de com quedaria amb les pròpies pertinences. No cal que estigui net com una patena per que això tampoc es veu en detall, però sí que  doni sensació d'endreçat. A Catalunya   visites una web de venda de pisos i a part de que qui el ven no s'ha molestat el més mínim en treure les coses d'ús personal dels antics inquilins,   moltes vegades s'hi pot veure fins i tot deixalles, brutícia etc… Fa de molt mal imaginar el potencial d'aquella vivenda.  Em refereixo que a les fotos sovint es veu un bany desmanegat amb ampolles de xampú, roba i objectes personals que poden fer angúnia.  En canvi a d'altres països les cases semblen llestes per a entrar-hi a viure. Són més llestos que nosaltres o és que aquí  pensem que el totxo es ven sol.



La foto de dalt és d'un xalet  d'uns 150 metres quadrats a una zona rural sueca i el preu de venda és de 600.000 SEK (62.000 Euros aproximadament) La segona foto és d'un pis de 80 metres a una zona urbana de Catalunya que es ven per 100.000 Euros.

7 comentaris:

Garbí24 ha dit...

aquí la immediatesa ens perd i sempre tenim pressa per fer les coses, jo que estic en aquest sector trobo que aquest xalet té un preu molt raonable per ser suècia

Teresa ha dit...

Sí les vivendes a Suècia, si no són a Estocolm, Malmö o Gotemburg tenen preus molt bons. I es troben generalment ben cuidades. Una de les avantatges d'aquell país.

Anònim ha dit...

Et recomano aquest post de strambotic que porta al extrem el concepte del què parles.

Anna ha dit...

Totalment d'acord! Justament aquestes vacances vam estar mirant pisos a Catalunya per curiositat i per veure si hi ha possibilitat de comprar alguna coseta. Vam al.lucinar amb les fotos! Com es pot ser tan deixat? I a la gent no l'importa que surtin objectes personals, fins i tot fotos d'ells mateixos a les fotos del pis (valgui la redundància)? Potser podríes fer negoci...

Teresa ha dit...

Ei Anna, Fer negoci? Com? a què et refereixes?
Al home styling?

Anna ha dit...

sí, home styling + fotografies. Podries vendre per particulars o per immobiliàries... No entenc com les immobiliàries no s'hi miren més amb el que venen. Aquí a Suècia seria impensable penjar fotos d'aquest estil.
Per cert, he mirat l'enllaç que deia el Pons i m'he partit de riure!

Teresa ha dit...

Sí és cert, podria ser una idea de negoci, sobretot ara que estoc replantejant-me si m'agrada el que faig per guanyar-me el pa. L'enllaç d'en Pons també l'he vist!! un fart de riure!!!